Wandelen in Twente

Ontdek Twente al wandelend en ontdek daarnaast, via de Twentse gastvrijheid en gemoedelijkheid, hoe het is een dag “OET IN TWENTE” te zijn.
De wandelroutes gaan langs de mooiste plekjes (watermolens, Twentse pleisterplaatsen, etc.) en zijn zeer afwisselend (over essen, door heidevelden, bossen etc.) De wandelroute start altijd bij een Hotel-Restaurant. Evenals bij de fietsroutes zijn er bij de wandelroutes nu ook buitenlandse startpunten met schitterende wandelroutes in de Duitse grensgebieden! (paspoort meenemen) Men start bij één van de zes deelnemende Hotels/Restaurants en hier heeft men de keuze uit een korte of lange wandelroute.

  • Ook is het mogelijk gebruik te maken van een speciaal Twents Wandelarrangement van 3 of 5 dagen tussen Hotel-Restaurant “Jachtlust” in Hertme en Hotel-Restaurant “Het Wapen van Delden” in Delden. Deze wandeltocht gaat o.a. over de mooiste wandelpaden in Hertme, Azelo en Twickel; ook de tocht van Delden naar Hertme is schitterend en gaat o.a. door de bossen en over de essen van Twickel en dan via Oud  Voor meer informatie over dit wandelarrangement zie: Hotel-Restaurant “Jachtlust” en Hotel-Restaurant “Het Wapen van Delden”.
  • Verder is er een schitterend N-O-Twents Wandelarrangement tussen Landhotel-Restaurant “‘t Elshuys” in Albergen en Hotel-Restaurant “Tante Sien” in Vasse. De wandeltocht van Albergen naar Vasse gaat o.a. langs het Kanaal Almelo-Nordhorn, de Molen en Havezathe Herinckhave, de Kroezeboom en de Vasserheide met de grafvelden. De tocht van Vasse naar Albergen gaat o.a. langs de Molen van Bels, het Dal van de Mosbeek met zijn mooie heidevelden, de Tubbergse essen en het landgoed “Schultenwolde” met Hondeven. Voor meer informatie zie: Hotel-Restaurant “‘t Elshuys” in Albergen en  Hotel-Restaurant “Tante Sien” in Vasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *